• gratis verzending vanaf €50 • wekelijkse nieuwigheden •
Winkelmand Inloggen Favorieten
X happiness X confidence X empowerment Xbody diversity X natural flair X

For the love of linnen

We zien opnieuw een oude bekende opduiken in het zomerse modebeeld: hello lovely linnen! Deze stof is helemaal terug en ruled de zomertrends in tal van statement pieces. Lekker luchtig met een comfy feel en een luxe look: we love linnen!

Hot stuff

Linnen is gemaakt van plantvezel en daardoor bio-afbreekbaar én slijtage-proof. Want bij elke draag- en wasbeurt, wordt het zachter en sterker. Daarnaast wordt er ook een pak minder water en energie gebruikt bij de productie van linnen. Dat maakt deze stof duurzaam en milieuvriendelijk en daardoor helemaal mee met onze huidige mindset. Bovendien houdt linnen je heerlijk koel op hete zomerdagen, terwijl je pure stijl uitstraalt. 

Nog enkele pluspunten: linnen is hypo-allergeen, niet statisch, is vochtabsorberend, pluist niet, slijt amper en voelt lekker koel. Linnen is daarnaast wel wat berucht om zijn kreukgevoeligheid maar in comes viscose en katoen als de perfecte matchmakers in crime die zorgen voor meer soepelheid en minder kreuken. 

Kortom, je kleerkast is in some serious need voor enkele lovely linnen items! En doordat ze zo lang meegaan, haal je meteen echte investment pieces in huis. Dus choose wisely tussen de vele linnen opties en strik je summer essentials waarin je volop kunt shinen deze lente en zomer.

Strik je summer essentials

Wij helpen je bij Queens graag een handje met enkele top stuks in deze super stof die een ereplaats verdienen in je shoppingbag. Shoppen maar!

Vijf must-have linnen essentials:

  1. Het hemd
    Het hemd is hot deze zomer en zeker in linnen. Draag het heerlijk oversized voor een nonchalante chique look en durf te gaan voor een knalkleurtje à la zuurstokroze, pastel groen, lila of geel. Of houd het neutraal met een wit, beige of lichtblauw hemd. Een linnen hemd kun je volop combineren op jeans, shorts, rokjes, losse broeken, … Draag ze opgeknoopt, ingestoken of lekker los: you choose! Tip: draag je hemd open op een top of T-shirt als vest.
     
  2. De short
    Nog een must-have deze zomer is de linnen short. Kies voor een model met high waist en match met een bijpassend linnen shirt of hemd voor een co-ord look om helemaal on trend te zijn! Of combineer je short met een leuke top of mooie blouse en finish off je zomerproof look met een paar loafers of sandalen.
     
  3. De jurk
    Ook een jurk in lovely linnen kan niet ontbreken aan je summer wardrobe. Kies voor een hemdsjurk die je ook open als kimono vest kan dragen of ga voor de zomerse strap dress. Qua kleurenopties is de sky opnieuw the limit met veel pastel alsook felle kleurtjes. Draag slippers, loafers of sneakers by day en een paar high heels by night en shinen maar!
     
  4. De broek/jumpsuit
    Een linnen broek is een absolute summer essential! Lekker luchtig bij hete temperaturen of de perfecte zomerse cover-up op een frissere dag. Kies voor een model met brede pijpen voor extra stijlpunten of ga voor de chino- of smokingbroek en match met een bijpassende blazer voor een boss lady look. En waarom waag je je niet aan een linnen jumpsuit voor de full-on linnen look? Zo ben je meteen dressed-up en ready to go!
     
  5. De rok
    Ook een linnen rok maakt je instant summerproof. Kies voor een kort model met ruches voor een speelse look of houd het luchtig met een lange, linnen rok in combinatie met een leuke top of blouse in seventies stijl. 

How to: was-en onderhoudstips voor linnen items

Om zo lang mogelijk te kunnen shinen in je linnen looks, moet je ze met de nodige liefde behandelen en wassen. Hoe? We got you covered!

  • Gekleurde linnen items was je de eerste keren best apart, omdat ze kleur kunnen afgeven. Voeg wat azijn toe om de kleuren mooi te houden.
  • Was linnen altijd op een lage temperatuur tot maximum 40°C.
  • Steek je linnen was niet in de droogkast, om krimpen te voorkomen. Laat het gewoon drogen, maar: niet in fel zonlicht.
  • Linnen kun je best een beetje vochtig en aan de binnenkant van de stof strijken.
  • Tip: hang je linnen items in de badkamer. Door de damp verdwijnen eventuele kreukels als sneeuw voor de zon.

 


© 2023 Funwear NV - Wingepark 55, 3110 Rotselaar (België) - BTW BE 0447.665.193
Algemene voorwaarden - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Queens Fashion gebruik van cookies. Meer informatie    OK