• gratis verzending vanaf €50 • wekelijkse nieuwigheden •
Winkelmand Inloggen Favorieten
X happiness X confidence X empowerment Xbody diversity X natural flair X

Solden survival guide

Sale is onnn! Die drie woorden klinken true fashion victims als muziek in de oren. Ben jij al fully prepared om de koopjes van je leven te scoren? Wij helpen je alvast op het juiste mode pad met enkele slimme solden scoor tips!

Slimme solden scoor tips

Samen met de zomer, zijn ook de summer sales in full force van start gegaan en menig fashionista staat al weken met zowel on-als offline shopping bag en een wishlist met te scoren must-haves in de startblokken. Maar voor je als een wilde sales strooper op pad gaat, houd je best enkele gouden tips in mind. Dus take notes ladies en pluk de fashion fruits van je geslaagde shopping spree!

1. Get prepared

Vertrek niet onvoorbereid op pad maar maak op voorhand een lijstje van je wanted items. Check je kleerkast om te zien wat er weg kan en wat je nog nodig hebt. Zo vermijd je dat je in the heat of the moment dingen in je shopping bag gooit die je al in je kast hebt liggen en dus niet nodig hebt. Bye bye miskopen! Tip: ga voor de solden beginnen al eens op fashion hunt, ook online, zodat je weet welke winkel jouw must-haves in de aanbieding heeft en je totally zen op sales strooptocht kan vertrekken met een weldoordacht plan. Stressvrij shoppen? Check!

2. Budgetplan

Hoewel de kortingen en kleine prijsjes je om de oren vliegen tijdens de solden, stel je toch best een budget to spend op. Probeer je daar zoveel mogelijk aan te houden zodat je bankrekening niet compleet geplunderd wordt. Laat je niet teveel in verleiding brengen door impulsaankopen en kies voor cash. Op=op dus je gaat veel kieskeuriger op zoek naar de dingen die je echt wilt.

3. Investment pieces

Hoewel die shirtjes en topjes aan spotprijzen om aandacht schreeuwen, vormen de solden dé uitgelezen moment om voor investment pieces te kiezen. Denk tijdloze stuks die misschien iets duurder zijn, maar die wel lang meegaan en die je nu aan zachtere prijzen kunt scoren. Zoals bijvoorbeeld die chique blazer, coole kimono, stylish trenchcoat, fancy suit, een wide leg satijnen broek of een jeans die je als gegoten zit. 

4. Trend-alert

Naast de investment pieces, kun je je tijdens de solden ook wagen aan de echte on trend stukken. Je scoort ze nu aan mooie kortingen, zodat je ze deze zomer guilty free kunt rocken, ook al zijn ze volgend jaar misschien niet meer helemaal hot. Dus ga lekker all out met de puff sleeves, crop tops, slip dresses, sponzen co-ords, ... En who knows, misschien kill je het volgend jaar nog steeds met je trend piece. 

5. De juiste shop outfit

Get comfy voor je shopping spree. Kies voor makkelijke kleding die je snel aan en uit kunt trekken. Staat er een te lange rij aan de paskamers? Pas dan je favo items gewoon in de winkel, over of onder je kleren. Zorg er wel zeker voor dat het mooi en goed past, want solden items kun je vaak niet retourneren en dan zit je met, juist ja, een miskoop... 

6. Shop buddy/hulplijn

Maak van je soldenjacht een leuk dagje uit met je beste shop buddy, of dat nu je zus, mama of bff is. Met twee is leuker dan alleen! Zorg er wel voor dat het iemand is die jou en je stijl goed kent én die eerlijk durft te zijn. Ga je alleen shoppen? When in doubt, facetime dan je beste style hulplijn of durf advies te vragen aan de verkoopsters. Blijf je twijfelen? Hang het dan terug en kom op het einde van de solden nog eens een kijkje nemen. Zo kun je rustig nadenken over mogelijke combinaties én scoor je waarschijnlijk nog extra korting. Het gevaar is natuurlijk wel dat het tegen dan al verkocht is. Living on the edge darlings!

7. Check het terughang rek

Kon je jouw fashion crush in de winkel niet vinden in de juiste maat? Check dan zeker ook het terughang rek aan de paskamers. Door de grote drukte duurt het vaak wat langer tot alle items weer op de juiste plaats hangen, dus who knows, misschien hangt jouw next treasure piece daar wel tussen te blinken.

8. Blijf trouw aan je maat

We know, het is héél verleidelijk om je toch in die maat kleiner of groter te wringen wanneer jouw maat uitverkocht is. Maar believe us, je krijgt er achteraf toch spijt van en dan komt het je kleerkast niet meer uit. Check daarom bij de verkoopsters of het misschien nog besteld kan worden in de right size of ga zelf online op jacht naar je most wanted stuk. Did somebody say treasure hunt?

En dan nu, ready, set en shop till you drop ladies!! (En vergeet die gemakkelijke schoenen niet:))


© 2023 Funwear NV - Wingepark 55, 3110 Rotselaar (België) - BTW BE 0447.665.193
Algemene voorwaarden - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Queens Fashion gebruik van cookies. Meer informatie    OK