• gratis verzending vanaf €50 • wekelijkse nieuwigheden •
Winkelmand Inloggen Favorieten
X happiness X confidence X empowerment Xbody diversity X natural flair X

Talking trench

Let’s talk trench! De trenchcoat is een oerklassieker die elke zichzelf respecterende fashionista in haar kast moet hebben. Deze all time favourite werd oorspronkelijk door de soldaten tijdens de eerste wereldoorlog gedragen, check de military feel, en deed eerst dienst als regenjas. Vandaag is de trench uitgegroeid tot heus stijlicoon met voor elk seizoen én elke stijl een gepast model. Welke trends er ook de revue passeren in modeland, de trenchcoat is here to stay en geeft zelfs de meest casual look een classy upgrade. Dus blijf lekker in je jogging zitten, zwier er een fancy trench over en flaneer in stijl naar de bakker!

De trench look

Trench betekent loopgraaf, niet meteen very fabulous, maar wel een belangrijke achtergrond. De soldaten droegen de jas ter bescherming tegen de regen terwijl ze zich vlot doorheen de loopgraven konden bewegen dankzij de lichte stof. Tegenwoordig vormt de jas een echte hot shot in je garderobe en scoor je hem in tal van modellen, met voor iedere stijl en seizoen een perfect trench catch. 

De trenchcoat heeft een kenmerkende ietwat oversized look met een dubbele rij knopen, een riem in de taille, diepe zakken en brede revers. De stof bestaat meestal uit de dicht geweven en gladde stof gabardine, leer of katoen. Deze must-have is vooral populair als tussenseizoensjas in de lente en de herfst, maar ook in de winter kun je kiezen voor een stylish trench in een dikkere, wollen variant.

De trenchcoat komt in verschillende lengtes, van lekker lang tot op je enkels, naar op de knie tot halverwegen je bovenbenen. Ben je groot? Ga lekker XL en zet je loveable lengte nog extra in de verf! Voor wie wat kleiner is, vormt een trenchcoat tot op de kuit een ideale keuze. Geen taille? Geen probleem! Trek de taille riem aan en creëer een wonderfull waist. Dus no worries, voor elk figuur staat er wel een perfecte trench match klaar. 

Ook qua kleuren en stijlen is er keuze te over. Knal met een snoepkleurtje en brighten up your day, ook als de regen met bakken uit de lucht valt. Of kies voor een neutrale klassieker in het zwart, grijs, blauw of cognac die je met alles uit je garderobe combineert. Voeg eventueel nog wat opvallende knopen, studs, een faux-fur kraag, opvallend ruitjesmotief of andere eyecatching details toe en rock je trench look. 

Mix en match met je trenchcoat catch

Trench it up en je bent klaar om elke outfit te rocken. Een trenchcoat kun je dan ook met zowat alles combineren. Glam up je jogging of je ultra casual denim look met hoodie door er een trenchcoat over te gooien en je kunt volop urban-fancy flaneren met je edgy stijl. Voeg nog wat statement sneakers toe en scoor stijlpunten.

Liever wat meer city chique? Match opnieuw met een jeans, klassiek wit hemd met daarover een leuke spencer en een paar loafers of stoere boots in combinatie met een knappe trench en je bent klaar to hit the town. Fancy avondje uit op de planning? Ideaal want een trenchcoat vormt je go-to keuze in combinatie met bijvoorbeeld een geklede wide leg pants of little black dress.

Dé ultieme lente look bestaat dan weer uit een trenchcoat in een knalkleur die je matcht met een fleurig bloemen jurkje, denim rokje of flowy pants in leuke print. Of kies voor een lichte jeans(short) met een kanten blouse en eventueel zalig zachte knit. De trench zorgt opnieuw voor de fab touch.

Suit up en pak uit met de ultieme boss lady look door een zwarte of cognac kleurige trench te combineren op een prachtig pak of een kokerrok met fancy blouse en een paar high heels of classy laarzen.

Dé boodschap? Catch je must-have trenchcoat en flaunt it!


© 2023 Funwear NV - Wingepark 55, 3110 Rotselaar (België) - BTW BE 0447.665.193
Algemene voorwaarden - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Queens Fashion gebruik van cookies. Meer informatie    OK