• gratis verzending vanaf €50 • wekelijkse nieuwigheden •
Winkelmand Inloggen Favorieten
X happiness X confidence X empowerment Xbody diversity X natural flair X

Elk seizoen zie je veel verandering in trends. Bijvoorbeeld in prints en kleuren, maar niet te vergeten, ook in de soort stoffen. Bijvoorbeeld viscose. Deze stof zie je de laatste tijd vaak voorbij komen in collecties van verschillende merken. Waarom deze stof zo populair is? Ten eerste is deze stof net als katoen en linnen erg comfortabel om te dragen en valt ook nog eens erg mooi. 

Onze tips voor het mooi houden van je viscose stukken:

Viscose kan gewoon gewassen worden in de wasmachine, maar doe dit altijd op een lage temperatuur (maximaal 30 graden). Tenzij anders aangegeven, dus check natuurlijk ook het wasvoorschrift! 


Als jouw wasmachine de optie wol- of zijdewasprogramma heeft, is dit het beste om voor te kiezen. Gebruik hierbij wolwasmiddel of neutrale zeep of wasmiddel zonder bleek. Doe het kledingstuk binnenstebuiten in een waszakje om wrijving te voorkomen. Ook is het beter om geen andere items met scherpe elementen te wassen, zoals bijvoorbeeld ritsen en dergelijk. Was je het item voor de eerste keer? Dan kan de kleur nog wat afgeven, dus ook dan kan je het beter apart wassen of gebruik doekjes die de kleur opvangen. Het artikel kan je daarna het beste liggend laten drogen.

Liever wassen met de hand? Geen probleem, maar ook hier voor geldt dat het niet warmer gewassen mag worden dan 30 graden. Probeer hierbij niet hard te wrijven of het item met een borstel schoon te maken, viscose wordt in natte toestand namelijk de helft minder sterk en kan zo veel sneller beschadigen. En dat zou natuurlijk zonde zijn! Tenzij je heel graag een nieuw item wilt shoppen ????. Dan heb je een mooi excuus!

*Wist je trouwens dat kleding sneller slijt door het vaak te wassen? Probeer jouw favoriete items dus niet altijd gelijk in de was te gooien na een keertje dragen, maar hang het bijvoorbeeld eens uit in de buitenlucht. Pas wel op, viscose is wel gevoelig voor zon, dus als het om een viscose item gaat, zoek dan een plekje op in de schaduw. Is het slecht weer? Je kan het ook binnen ophangen bij een open raam.

Heb je het item gewassen en is het ineens een stuk kleiner? Geen paniek! Viscose heeft een natuurlijke waskrimp van 4-8%. De gekrompen viscose kan na het wassen met gemak terug gestreken worden naar de oorspronkelijke lengte/vorm. Doe dit wel wanneer het item een beetje vochtig is, op de laagste stand van de strijkijzer. Én als je het artikel aan de binnenkant strijkt, voorkom je glimmen van het item. 


© 2023 Funwear NV - Wingepark 55, 3110 Rotselaar (België) - BTW BE 0447.665.193
Algemene voorwaarden - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Queens Fashion gebruik van cookies. Meer informatie    OK