• gratis verzending vanaf €50 • wekelijkse nieuwigheden •
Winkelmand Inloggen Favorieten
X happiness X confidence X empowerment Xbody diversity X natural flair X

Trend watch: spice it up met de spencer

Dé trend van het moment? De spencer! Deze afstammeling van een van de hot shots van het verleden, namelijk de debardeur, heeft zijn ietwat stoffige en oubollige imago van zich afgeschud en ruled momenteel de modetrends. Alles komt terug en dat geldt ook voor de debardeur, die nu beter bekend staat als de spencer. Dé knitwear catch die je met heel wat items uit je kleerkast combineert, waardoor je look een instant style upgrade krijgt. Dus spice it up met de spencer!

Mix de perfecte fashion cocktail met de spencers

In de seventies en eighties was de debardeur al een echte hit. En net zoals zovele fashion treasures is ook deze topper terug en here to stay. Waar deze must-have vroeger vooral eerder klassiek gedragen werd, kreeg de spencer niet alleen een nieuwe hippe naam, maar ook een echte fashion status en kun je hem op verschillende manieren dragen en combineren. Classy en preppy, romantique chique of zelfs urban cool: jij kiest hoe je hem rocked. Bovendien komt de spencer in tal van modellen en kleuren, zodat er voor iedere stijl een perfecte match klaarstaat. Wij geven je hier alvast handige tips om volop te mixen en zo de perfecte fashion cocktail te creeëren.

In de herfst en winter vormt de spencer je go-to keuze als extra én bovendien uiterst fashionable warmtelaagje. De klassieke combi bestaat uit een blouse of hemd, waarbij het kraagje boven de debardeur komt piepen. Kies voor een wit of zwart, ietwat oversized overhemd met daarover een spencer in de kleur van je keuze en match met een donkere skinny of straight jeans of juist een afgewassen mom fit jeans. Of kies voor een blouse met statement pofmouwen en zet deze nog extra in de kijker door er een leuke spencer op te combineren. Zo blijf je lekker warm, terwijl toch all eyes nog steeds naar je mouwen gaan en deze niet verstopt zitten onder een vest of trui. Om deze look compleet te maken, draag je er nog een flared jeans of broek met wijde pijpen onder. Wedden dat je fashion status meteen de hoogte inschiet?

De debardeur: een all seasons catch

Je zomerjurk doordragen in de herfst of winter? Geen probleem! Zwier er gewoon een warme spencer over en een paar leuke boots en je killer look is klaar. De spencers laten zich namelijk perfect combineren met hemdjurken. Kies bij deze look wel voor een iets kortere en meer aansluitende debardeur, zodat alles mooi in verhouding blijft. Ga lekker all out met een jurk met fab print die je combineert met een effen spencer of doe het juist andersom en kies voor een color block spencer die je matcht met een neutralere jurk.

Nog een optie: de coltrui-spencer match. Ouderwets? Not so much! Kies voor een coltrui in een leuke kleur of print met daarover een lichtere spencer of ga voor de toon op toon look met een coltrui en spencer in dezelfde kleur. Combineer met een faux leather pants, jeans of plooi broek of kies voor de combi met een korte rok en kousen en rock de look. Ook leuk: een oversized spencer op een coltrui en daaronder een legging: comfyness-alert. Houd sowieso in gedachten dat wanneer je voor een breder model kiest, je de debardeur best met een smallere broek combineert. Al kan dit wel een flared model zijn, zolang deze wel mooi aansluit aan de bovenbenen. Bij een wijde broek of lange rok, kies je dan best weer voor een meer aansluitende spencer.

Wie denkt dat je in de lente even afscheid moet nemen van je geliefde spencer, think again! Wanneer de temperaturen het toelaten, draag je de spencer gewoon als top. Of draag een debardeur in een knalkleur of leuke, frisse print over een simpele T-shirt en match met je favourite jeans of faux leather broek in knalkleur en sneakers. Je kunt ook kiezen voor nog meer lente vibes met een denim skirt, fleurig rokje of flowy pants met print, afhankelijk van de stijl die je wilt neerzetten. 

Conclusie: you can’t go wrong met een spencer. Deze combi toppers zwier je overal overheen voor een spiced up look én ze vormen een all seasons catch dus haal deze zo snel mogelijk in huis! Een rolkraag, V-hals, ronde hals, oversized, aansluitend, ... Noem maar op: de spencers komen in alle mogelijke fabulous fits. Je scoort er dus zeker eentje die al je fashion boxes tikt. 


© 2023 Funwear NV - Wingepark 55, 3110 Rotselaar (België) - BTW BE 0447.665.193
Algemene voorwaarden - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Queens Fashion gebruik van cookies. Meer informatie    OK