• gratis verzending vanaf €50 • wekelijkse nieuwigheden •
Winkelmand Inloggen Favorieten
X happiness X confidence X empowerment Xbody diversity X natural flair X

Denim dream guide

Denim all the way! Als we één favo stuk in onze garderobe hebben, is het wel de jeans. Jouw ideale go-to keuze als je niet weet wat je wilt dragen en inzetbaar voor tal van gelegenheden. Maar welke jeans past bij jouw model? Zie je de bomen door de uitgebreide jeans jungle niet meer? No worries, we loodsen je er vlotjes doorheen met deze handige denim dream guide.

Fab fits voor elk figuur

What’s new in jeansland? Alles kan en alles mag! Van skinny naar wide leg, met straight en balloon ertussen tot de mom-jeans en de flared. High of low waist? Jij kiest! Maar dat doe je best weldoordacht, want niet elk model matcht daarom perfect met jouw body type. Om de fashion hunt naar dé perfecte jeans vlotjes en zonder crisis in de paskamer te laten verlopen, zoeken we de perfecte fit voor elk figuur.

De zes jeansgeboden

1. Mom jeans

We’ve said it before, er is een hot new denim kid in jeanstown: de mom jeans. Deze nineties must-have pakt uit met een high waist en een lossere fit aan de bovenbenen die naar onderen toe terug strakker wordt. 

Top match: zowat alle body types. Heb je een buikje? De high waist verdoezelt curves en creëert een mooie taille, terwijl een smalle waist dan weer extra in de spotlights wordt gezet. Flaunt jij met een stevige booty en bovenbenen? Deze passen perfect in de loose fit bovenaan. 

Opgepast: pak jij uit met een slank silhouet en super smalle legs? Let er dan op dat je voor een strakkere mom fit kiest. Anders wordt het model net iets te baggy, waardoor je mom jeans te groot gaat lijken. Ook stevige kuiten vormen geen perfect match met de mom.

Style tips: de mom jeans ontpopt zich tot echte combi topper. Kies voor casual met een T-shirt of sweater en sneakers of ga voor high heels of lovely loafers en een leuke blouse voor een meer dressed-up feel.

2. Skinny jeans

You love them are you hate them: de skinny jeans. De naam zegt het al, deze broek is skintight en sluit nauw aan over het hele been. High, low of normal waist, de skinny heeft het allemaal.

Top match: beschik jij over een smalle taille met lovely legs? Zet ze dan extra in de spotlights met de skinny jeans. Heb je korte benen en een lang bovenlichaam? Kies dan voor een high waist. Bij een kort bovenlichaam, matcht een low of normal waist dan weer net iets beter.

Opgepast: bredere heupen en stevige bovenbenen worden net extra in de verf gezet met een skinny. Wil je hier niet op focussen, laat de skinny dan links liggen. 

Style tip: de skinny laat zich mooi combineren met een oversized knit, chique hemd dat je losjes over de jeans draagt, sweater of blouse. Match met een hakje of juist een comfy sneaker.

3. Flared jeans

Fall in love met de flared jeans. Deze broek sluit mooi aan bij de bovenbenen en loopt naar onderen toe wijder uit. Je kunt kiezen voor een full length of cropped 7/8ste model.

Top match: de flared jeans vormt een perfect fit voor elk figuur. Heb je een breder bovenlichaam met smallere benen? De flared creëert een mooi evenwicht met de pijpen die onderaan wijder uitlopen. Ook bootylicious curves en bredere bovenbenen komen mooier in verhouding dankzij de wijd uitlopende pijpen. En die laatste verdoezelen ook meer stevige kuiten. 

Opgepast: heb je kortere benen? Blijf dan weg van het cropped model, hierdoor lijk je alleen maar kleiner, terwijl een full length je benen juist langer laat lijken. Super long legs? Dan kun je wel perfect voor de 7/8ste optie kiezen. 

Style tip: een flared jeans met een crop top vormt een hot mix! Of kies voor classy met een blouse met brede mouwen die je in de broek steekt en creëer een mooi silhouet.

4. Wide leg jeans

Whoop whoop wide leg: met deze hot shot met wijde pijpen vanaf de bovenbenen en hoge taille maak je een instant stijl statement.

Top match: de wide leg jeans vormt opnieuw voor velen een top match maar vooral korte benen worden optisch verlengd door de wijde pijpen en hoge taille: we like! Ook wanneer je een breder bovenlichaam hebt of juist bredere bovenbenen, komt dit meer in verhouding met de wijde pijpen. En meer uitgesproken kuiten zitten ook weer veilig verstopt. 

Opgepast: ben je klein en fijn? Let er dan op dat je figuur niet volledig verloren gaat in een wide leg jeans. Er bestaat ongetwijfeld ook voor jou een top match, maar zorg er vooral voor dat de high waist mooi aansluit in je smalle taille en combineer deze met een strakke of crop top.

Style tip: de wide leg laat zich best combineren met kortere bovenstukken of lossere blouses of T-shirts die je in de broek steekt. Behoud ten alle tijde de taille bij een wide leg en draag dus zeker geen losvallende top of blouse over de broek. Tip: een hakje draagt nog extra bij aan het optisch verlengende effect.

5. Straight leg jeans

Ben je klaar om af te rekenen met de skinny, maar is de mom jeans nog een stapje te ver, laat staan dat je voor een flared of wide leg durft gaan? Kies dan voor de straight jeans met hoge taille en rechte pijpen, die ook vanaf de knie recht naar beneden loopt.

Top match: voor iedereen die wil! Doordat je figuur lichtjes wordt benadrukt terwijl je toch geniet van een straight fit, vormt deze jeans een topper voor zowel een slank als een curvy silhouet. Een buikje en slanke benen? Geen probleem met de high waist en rechte snit. Stevige bovenbenen? De rechte pijpen brengen deze mooi in balans.

Opgepast: Zorg dat je deze sowieso in je jeansverzameling hebt, want deze vormt een fab fit voor elk figuur!

Style tip: wat je maar wilt! Kies voor een blouse, blazer en sneakers voor een casual chique look of glam it up met een strakke top of body in combinatie met leuke pumps.

6.Balloon jeans

De feel van een jogging, met de look van een jeans? Meet de balloon jeans met vaak hoge elastische taille, uitgesproken knoopsluiting en wijde pijpen die naar onderen smal toelopen. Super comfy en toch ultra stylish.

Top match: de balloon vormt jouw nieuwe denim bff wanneer je een buikje en/of zwaardere bovenbenen hebt. Deze verdwijnen als sneeuw voor de zon achter de hoge taille, die vaak ook voorzien is van plooien, en de wijde fit van boven. Ook ideaal om smalle kuiten en enkels in de verf te zetten.

Opgepast: heb je stevige kuiten? Dan vormt dit niet meteen je dream fit, aangezien de pijpen naar onder smal toelopen. Heb je een tiny waist en smalle bovenbenen? Pas dan ook op met een te losse fit en ga op zoek naar een balloon die iets minder breed uitvalt bovenaan.

Style tip: maak de bolle fit van de balloon iets vrouwelijker door deze te combineren met een sandaaltje, lage sneaker, een pump of een paar leuke loafers en draag ten alle tijde een blouse in de broek of kies voor een cropped of strakkere top.

Extra specials op het denim menu

Heb je jouw perfect fit gekozen? Dan zijn er nog enkele extra specials die je kunt toevoegen aan je jeans menu:

  • Ripped details: hot en niet meer leeftijdsgebonden.
  • Afgeknipte zomen: handig want zo kun je jouw jeans perfect op lengte knippen en hoef je je geen zorgen te maken dat je broek rafelt want dat is nu eenmaal de look, handig!
  • De wassing: donker en classy, lichter of afgewassen jeans en iets meer casual of zelfs een knal kleurtje, aan jou de keuze.
  • Extra details à la speciale knopen, lintjes of zelfs prints.

© 2023 Funwear NV - Wingepark 55, 3110 Rotselaar (België) - BTW BE 0447.665.193
Algemene voorwaarden - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Queens Fashion gebruik van cookies. Meer informatie    OK